Ostalo, Projekt ZAŽELI

Održana početna konferencija Zaželi – Program zapošljavanja žena- faza III, projekt ,,Zaželi za Općinu Plaški“

U srijedu 19. travnja 2023. godine u prostorijama Vatrogasnog doma DVD Plaški, s početkom u 11:00 sati održana je početna konferencija projekta ,,Zaželi za Općinu Plaški“, na kojoj su predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta. Početnoj konferenciji domaćini su bili općinski načelnik Pero Damjanović i voditeljica ureda Level Project d.o.o Martina Topalović. Na početnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Zavoda za socijalni rad – Područni ured Ogulin, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Područni ured Karlovac, žene koje su zaposlene na projektu i drugi.

Prezentaciju samog projekta održala je voditeljica ureda Level Project d.o.o Martina Topalović, pa su nazočni na početnoj konferenciji mogli saznati kako se kroz projekt omogućilo zapošljavanje 25 žena, pripadnica ciljane skupine, a ujedno se povećala razina kvalitete života 150 krajnjih korisnika.

Projekt ,,Zaželi za Općinu Plaški“ Općina Plaški provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Karlovac i Hrvatskim zavodom za socijalni rad - Područni ured Ogulin, a financiran je sredstvima Europske unije iz sredstava Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

TRAJANJE PROJEKTA: 8 mjeseci, (prosinac 2022 – kolovoz 2023.)

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 164.045,39 eura (1.236.000,00 kuna)

IZNOS POTPORE EUROPSKE UNIJE: 164.045,39 EURA (1.236.000,00 kuna)

U završnoj riječi, općinski načelnik Pero Damjanović istaknuo je zahvalnost svima na dolasku, osvrnuo se na vrijednosti socijalnih programa u zajednici, zahvalio se partnerima na suradnji, te pohvalio trud i rad zaposlenih žena na terenu.